luni, mai 17, 2010

Just to clear some things:D


In ceea ce priveste unghiile, descoperirile facute in ultimii ani au dus la imbunatatirea tehnicii de lucru si la scurtarea timpului de realizare a manichiurii sau de punere a unghiilor tehnice. Tocmai de aceea, un lucru trebuie scos in evidenta inca de la inceput, si anume faptul ca unghiile false sau cele tehnice nu dauneaza unghiei. Acest zvon cum ca aceste aplicatii ar dauna unghiei,cum ca ar strica-o a pornit probabil din neprofesionalismul unei/unor manichiuriste care, din cauza nepriceperii intr-o anume tehnica de aplicare, si-a/au facut clientele sa desconsidere anumite materiale, dand vina nu pe tehnica incorecta ci pe rezistenta de scurta durata a materialelor.

O doritoare de unghii false sau tehnice trebuie sa stie ca acestea nu dauneaza sanatatii si ca pot fi purtate ani de-a randul, fara a avea nici un fel de influenta asupra sanatatii. Cu atat mai mult sa nu uitam ca partea crescuta a unghiei este formata din celule moarte.

Prin urmare, ceea ce poate dauna este eventuala matuire a suprafetei unghiei naturale de dinaintea aplicarii unghiilor, care, daca nu este facuta corespunzator, ci cu miscari puternice, badarane poate duce la subtierea acesteia si la eventuale dureri. Daca matuirea este facuta corect, doar pentru a indeparta luciul unghiei si pentru a creea niste mici zgarieturi in care sa se prinda materialul, pentru rezistenta, clienta va avea unghiile la fel de tari ca inainte de aplicare. Astfel, clientele isi pot aplica unghii tehnice o singura data, la o ocazie speciala spre exemplu si sa poata renunta la ele fara nici un fel de alte complicatii.

Un alt zvon care trebuie combatut este acela ca gelul este mai putin rezistent decat acrylul sau vice versa. Fals! Ambele materiale ofera rezistenta indelungata, daca sunt aplicate corespunzator, alegerea materialului cu care ar trebui sa-si puna clienta unghii fiind facut strict pe baza modelului pe care si-l doreste.

De asemenea si despre tips-uri se vehiculeaza o sumedenie de zvonuri cum ca ar fi mai putin rezistente, cum ca ar dauna mai mult unghiei naturale etc. Si aici daca aplicarea este corecta tips-urile sunt rezistente si in nici un caz nu dauneaza unghiei naturale.

In ceea ce priveste oja, clientele observa de multe ori schimbarea culorii unghiei naturale in timp din cauza folosirii acesteia si cred ca daca inceteaza sa o mai foloseasca galbeneala dispare. Acest lucru este gresit si solutia ar fi sa mearga la manichiura o data pe saptamana si inainte sa se dea cu oja singure sa aplice un strat de lac de preferat intaritor.

Niste exemple de unghii aplicate corect:

Gel-->>Unghie Stiletto realizata cu tehnica prelungirii patului unghiei si french alb, "condimentata" cu un model deosebit din 3 culori roz, alb si negru



Gel-->> Unghie patrata realizata din constructie cu french si baza rozalie cu sclipici






Portelan-->> Unghie patrata construita cu tehnica prelungirii patului unghiei dintr-o culoare aproape identica cu cea a unghiei naturale si model french alb






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu