Mani & Pedi
Manicure info page no.1
Hey girls!Astazi vom vorbi putin despre manichiura clasica si despre unghiile naturale pentru ca suntem din ce in ce mai preocupate de acest subiect.
Cuvantul «manichiura» deriva din latinescul «manus» care inseamna mana si «cure» - a ingriji. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost foarte preocupati de tehnicile de ingrijire corporala si tocmai de accea manichiura dateaza de peste 5000 de ani. Aceasta se realiza in tarile arabe, cu ajutorul hennei, planta utilizata si in zilele noastre atat pentru unghii cat si pentru tatuaje temporare. In Egipt, se spune ca manichiura era foarte populara si in randul barbatilor, care incercau mereu sa aiba maini si unghii ingrijite.
Pe de o parte unghiile lungi si decorate erau un semn al originii regale si al statutului social al persoanei respective. Pe de alta parte cei din plebe, aveau voie sa poarte doar unghii scurte si daca isi doreau sa le coloreze aveau diferite restrictii.
In ceea ce priveste manichiura cunoscuta de noi, adica cea clasica, definitia suna cam asa : „Manichiura este un tratament cosmetic, de infrumusetare pentru maini, degete si unghii ce poate avea loc acasa sau la salon.”(source wikipedia.com).
Manichiura, practic, inseamna curatarea cuticulelor si a unghiilor de cuticula in exces, (taierea lor in cazul in care clienta cere acest lucru, desi nu mai este o practica des folosita in ultima perioada) hidratarea pielii mainilor si aplicarea unui tratament pentru hranirea unghiei de asemenea. In cazul in care se doreste se poate aplica un strat sau doua de oja, dupa caz, si se poate realiza un model pictat, din oja, o stampiluta,(etc.) in functie de dorintele clientei.
Referitor la forma pe care o dam unghiei in timpul unei manichiuri, exista cativa factori dupa care ar trebui sa ne ghidam. Definim mai jos doua dintre componentele unghiei si anume patul unghiei si lunula pentru a putea intelege mai bine.
Patul unghiei - reprezinta partea carnoasa de sub unghie, care de fapt sustine unghia pana la marginea libera exterioara (varful unghiei) si poate avea diferite forme, in functie de anatomia degetului fiecarei persoane: ovala, rotunda, patrata.
Lunula - este partea ce delimiteaza radacina unghiei de corpul unghiei (lama cornoasa). In cazul ei, trebuie sa fim atente la marginea acoperita de cuticule, linia aceasta fiind cea care trebuie analizata si armonizata cu forma unghiei si care poate fi de asemenea: ovala, rotunda sau patrata.
Tinand cont de cele doua elemente de mai sus, forma unghiilor poate fi aleasa astfel:
Nu este obligatoriu sa tinem cont de aceste „reguli” (poate ne dorim sa avem unghii patrate in conditiile in care patul unghial este lung si ingust, spre exemplu) dar astfel putem obtine un efect vizual placut.
Si..cam atat pentru astazi...
Stay tunned 4 more info!
Imi puteti scrie fie pe FACEBOOK un mesaj, fie imi puteti trimite un e-MAIL daca aveti vreo intrebare, v-a placut o anumita postare sau din contra!